Protetika

Što je protetika

Protetika je grana stomatologije koja se bavi nadomještanjem izgubljenih ili oštećenih zuba i obnovom njihove funkcije i estetike. Cilj protetike je vraćanje prirodnog izgleda osmijeha i omogućavanje normalne funkcije žvakanja i govora.

Protetika je ključna za obnavljanje funkcionalnosti i estetike osmijeha, omogućujući pacijentima normalno žvakanje, govor i samopouzdanje. Korištenjem suvremenih materijala i tehnika, protetika pruža dugotrajna i prirodno izgledajuća rješenja za nadomještanje izgubljenih zuba.

Protetika također igra važnu ulogu u prevenciji daljnjih dentalnih problema, pružajući stabilnost i podršku ostatku zubnog niza.
Zubne krunice:
Zubne krunice su nadomjesci koji prekrivaju oštećeni ili oslabljeni zub kako bi se vratila njegova snaga, oblik i izgled. Izrađuju se od materijala poput keramike, metala ili kombinacije oboje.
Mostovi:
Zubni mostovi su fiksni protetski nadomjesci koji se koriste za popunjavanje prostora nastalog gubitkom jednog ili više zuba. Most se sastoji od krunica na oba kraja, koje se postavljaju na postojeće zube ili implantate, te lažnih zuba koji ispunjavaju prazninu.
All-on-4:
All-on-4 je postupak ugradnje cjelokupne fiksne proteze na samo četiri dentalna implantata. Ova tehnika omogućava stabilno i dugotrajno rješenje za pacijente koji su izgubili većinu ili sve zube u jednoj čeljusti.
All-on-6:
All-on-6 je sličan postupak kao All-on-4, ali koristi šest implantata za još veću stabilnost i podršku fiksnoj protezi, posebno korisno za pacijente s gubitkom većeg broja zuba.
Ljuskice:
Ljuskice su tanke keramičke ili kompozitne pločice koje se lijepe na prednju površinu zuba kako bi se poboljšao njihov izgled. Koriste se za ispravljanje boje, oblika ili veličine zuba.
Mobilne proteze:
Mobilne proteze su uklonjivi protetski nadomjesci koji zamjenjuju izgubljene zube i okolna tkiva. Mogu biti potpune (za nadomještanje svih zuba) ili parcijalne (za nadomještanje nekoliko zuba) i omogućuju normalnu funkciju žvakanja i govora.

Kroz individualizirane pristupe i korištenje najnovijih tehnologija i materijala, protetika ne samo da poboljšava kvalitetu života, već i pruža dugoročna rješenja koja osiguravaju stabilnost, zdravlje i samopouzdanje svakom pacijentu.

Naručite se na pregled

Očuvajte svoje oralno zdravlje i osigurajte blistav osmijeh - naručite se na pregled već danas kako biste započeli put prema zdravijim zubima i većem samopouzdanju.

Radno vrijeme

Ujutro:
Srijeda- petak – 9h do 15h

Popodne:
Ponedjeljak – Utorak – Četvrtak – 13h do 20h

Termin po dogovoru

Kontakt

DOBOJSKA 36,
10 000 ZAGREB