Oralna kirurgija

Što je oralna kirurgija?

Oralna kirurgija je grana stomatologije koja se bavi kirurškim postupcima u ustima, čeljusti i povezanim strukturama glave i vrata. Oralni kirurzi su specijalizirani stomatolozi koji su prošli dodatnu obuku i edukaciju kako bi obavljali širok spektar kirurških zahvata u oralnoj regiji.

Ovi stručnjaci igraju ključnu ulogu u održavanju oralnog zdravlja, obnavljanju funkcije i estetike usta te liječenju raznih oralnih i maksilofacijalnih problema.

Što spada pod oralnu kirurgiju?

Oralna kirurgija obuhvaća širok spektar kirurških postupaka koji se odnose na usta, čeljusti i povezane strukture glave i vrata.

Evo nekoliko primjera postupaka koji spadaju pod oralnu kirurgiju:

1. Vađenje zuba:
Rutinsko vađenje zuba, uključujući mudrostne zube, koji mogu biti impacted (uklješteni) ili smješteni duboko u čeljusti.
2. Ugradnja zubnih implantata:
Kirurško postavljanje titanijumskih vijaka u kost čeljusti kako bi se zamijenili izgubljeni zubi, te postavljanje nadoknade zuba na implantat.
3. Korekcija čeljusnih anomalija:
Kirurški postupci za korekciju nepravilnosti u zagrizenju ili položaju čeljusti, poput kirurške ortodoncije.
4. Operacije obnove kosti:
Presađivanje kosti ili druge kirurške tehnike za obnovu izgubljene ili oštećene kosti u čeljusti.
5. Kirurgija parodontalnih bolesti:
irurški postupci za liječenje naprednih oblika parodontalnih bolesti, kao što su parodontitis, uključujući flap operacije, korektivne postupke na kosti i druge tehnike.
6. Uklanjanje oralnih tumora i cista:
Kirurško uklanjanje tumora, cista i drugih abnormalnih masa u ustima ili na licu.
7. Estetska oralna kirurgija:
Kirurški postupci za poboljšanje estetike usana, zuba i desni, kao što su liposukcija obraza, operacije gingivektomije i druge korektivne procedure.

Ovo su samo neki od primjera postupaka koji spadaju pod oralnu kirurgiju. Ova grana stomatologije obuhvaća širok spektar kirurških zahvata usmjerenih na poboljšanje oralnog zdravlja, funkcije i estetike.

Apikotomija

Apikotomija je kirurški postupak koji se koristi za liječenje zuba koji su zaraženi ili imaju problem s korijenom nakon što su već bili podvrgnuti endodontskom (kanalnom) liječenju.

Ovaj postupak se obično izvodi kada tradicionalna endodontska terapija nije uspješna ili nije moguća. Ovaj postupak može pomoći u očuvanju zuba i sprečavanju daljnjih komplikacija uzrokovanih infekcijom ili problemima s korijenom.

Alveotomija

Alveotomija je kirurški postupak koji se obavlja u stomatologiji, a odnosi se na uklanjanje ili čišćenje alveolarne kosti. Alveolarna kost je kost koja okružuje korijene zuba i drži ih čvrsto u čeljusti.

Postupak alveotomije može biti potreban iz različitih razloga, uključujući pripremu za ugradnju zubnih implantata, vađenje zuba ili liječenje parodontalnih bolesti.

Naručite se na pregled

Očuvajte svoje oralno zdravlje i osigurajte blistav osmijeh - naručite se na pregled već danas kako biste započeli put prema zdravijim zubima i većem samopouzdanju.

Radno vrijeme

Ujutro:
Srijeda- petak – 9h do 15h

Popodne:
Ponedjeljak – Utorak – Četvrtak – 13h do 20h

Termin po dogovoru

Kontakt

DOBOJSKA 36,
10 000 ZAGREB