Dječja stomatologija

Što je dječja stomatologija?

Od izlaska prvog mliječnog zubića pa do trajnih zuba, ključno je razvijati zdrave navike odlaska kod stomatologa – od redovitih pregleda do eventualnih popravaka mliječnih i trajnih zuba.

Posebno je važno naglasiti da kod prvih posjeta djetetu nije cilj obavljati popravke zuba, već uspostaviti povjerenje između djeteta i stomatologa te upoznati dijete s okolinom ordinacije. Krivim pristupom, strah koji se može javiti kod djeteta može trajati cijeli život te otežati buduće posjete i tretmane.

Povjerenje djece nije lako zadobiti, stoga su naši dječji stomatolozi dodatno obućeni za pružanje posebne njege i tretmana prilagođenih upravo potrebama djece.

Potreban je stalan trud kako bi se ostvario i održao odnos između malog pacijenta i osoblja ordinacije pri svakom susretu.

Ključni aspekti dječje stomatologije

1. Prevencija:
Prevencija je ključna u dječjoj stomatologiji. Dječji stomatolozi rade na educiranju djece i njihovih roditelja o pravilnoj oralnoj higijeni, uključujući redovito pranje zuba, korištenje zubnog konca i pravilnu prehranu kako bi se spriječili karijesi i druge oralne bolesti.
2. Rana intervencija:
Uključuje prepoznavanje i liječenje ranih znakova oralnih problema kod djece. To može uključivati liječenje karijesa, upala desni ili drugih oralnih bolesti prije nego što postanu ozbiljniji problemi.
3. Liječenje dentalnih trauma:

Dječji stomatolozi su obučeni za pružanje hitne dentalne skrbi i liječenje dentalnih ozljeda kao što su slomljeni zubi, ispadnuti zubi ili ozljede mekih tkiva.

4. Briga o posebnim potrebama:
Pružanje posebne njege za djecu s posebnim potrebama, kao što su autizam, Downov sindrom ili druge medicinske ili razvojne izazove.
5. Anksioznost i/ili strah kod djece:

Obučenost za rad s djecom koja osjećaju anksioznost ili strah od stomatoloških postupaka. Stvarajući sigurno i poticajno okruženje, pomažu djeci da se osjećaju udobno tijekom posjeta stomatologu.

6. Ortodontska procjena:

Praćenje razvoja dječje čeljusti i zuba kako bi se identificirali mogući ortodontski problemi i preporučilo rano liječenje ili konzultacije s dječjim stomatologom

Briga o oralnom zdravlju djece ključna je za održavanje zdravog osmijeha i razvoj trajnih oralnih navika.

Redoviti posjeti dječjem stomatologu od najranije dobi pomažu u očuvanju zdravih zuba i desni djece, te pružaju osnovu za dobru oralnu higijenu u budućnosti.

Naručite se na pregled

Očuvajte svoje oralno zdravlje i osigurajte blistav osmijeh - naručite se na pregled već danas kako biste započeli put prema zdravijim zubima i većem samopouzdanju.

Radno vrijeme

Ujutro:
Srijeda- petak – 9h do 15h

Popodne:
Ponedjeljak – Utorak – Četvrtak – 13h do 20h

Termin po dogovoru

Kontakt

DOBOJSKA 36,
10 000 ZAGREB